De beste zorg voor Uw huisdier


Vragen en Antwoorden

 

Hoeveel honden gaan er mee op een ronde ?

Er gaan maximaal 12 honden mee.


Past het allemaal wel in de bus?

Ja, ik heb een ruime bus waar een ventilatiesysteem in zit  en veilige benches in geplaatst zijn.


Wordt er nooit gevochten en wie mag er mee?

Natuurlijk moet er in een roedel  bepaald worden wie de baas is. Ik houd rekening met  de verschillende karakters van de honden en heb kennis om te zien of uw hond past in de groep. Uw  hond mag  mee zolang deze de basisprincipes van gehoorzaamheid kent. Het spreekt natuurlijk voor zich dat de hond in staat moet zijn om met de wandelingen mee te lopen.  Als Uw hond voor het eerst meegaat , wordt deze als het eerste uit de bus gehaald. 1 voor 1 laat ik dan de andere honden uit de bus om kennis te maken. Vervogens loopt Uw hond mee aan de riem totdat deze vertrouwd en veilig is in de groep.                          Een praktisch probleem is de loopse teef, ik neem haar niet mee kort voor, tijdens en kort na haar loopsheid..


Mag mijn pup ook mee?

Uw pup mag mee als deze alle inentingen heeft gehad en naar basis commando`s kan luisteren.

Er is een draagzak aanwezig speciaal voor pups welke nog niet de gehele wandeling mogen lopen.Loopt er nooit een hond weg?

Alleen met Uw toestemming laat ik uw hond(en) los meelopen. Nieuwe honden gaan eerst aan de lijn. Tijdens het lopen let ik goed op hoe de hond zich gedraagt, zijn lichaamstaal naar de andere honden toe is en of uw hond komt als er lekkers uitgedeeld word.  Als alles goed verloopt kan uw hond lekker los. Honden zijn van nature roedeldieren en zullen meestal bij de roedel blijven. Een loopse teef, onweer of andere invloeden van buitenaf kunnen aanleiding zijn dat uw hond tijdelijk zoek raakt. Wij zetten alles in het werk om uw viervoeter weer veilig thuis te brengen !  De honden dragen altijd de halsband van Snuffeltijd met een penning waar het telefoonnummer van Snuffeltijd op staat. Er zijn indien nodig voor de hond ook tracktive beschikbaar. Mocht de hond schade aanrichten tijdens zijn wandeling beroepen wij ons op artikel 6:179, de eigenaar van de hond is aansprakelijk voor de veroorzaakte schade.


Hoe zit het met entingen, dierenarts en andere zaken?

Elke hond moet ingeënt zijn tegen de meest voorkomende hondenziektes.  Het spreekt voor zich dat uw hond in goede conditie is en geen last heeft van vlooien, teken en wormen. Mocht uw hond tijdens het vervoer van en naar huis, of tijdens de wandeling iets overkomen dan zullen wij uw hond onmiddellijk naar de dierenarts brengen. Deze kosten zijn dan voor uw rekening.


Hoe zit het met vakanties en afzeggingen en weersarlarmen ?

Wanneer ik gesloten ben (bv vakantie), kunt u lezen op de site. Hier staan alle dagen vermeld wanneer er geen uitlaatdienst is.. Verder zal ik bij ziekte of ongevallen  uiterste best doen om de wandelingen toch door te laten gaan. 

Natuurlijk gaat u ook wel eens met vakantie, prettig als dit op tijd word doorgegeven zodat ik niet in een huis zonder hond sta. Bij een weeralarm pas ik me aan in overleg met U. Ook wanneer het boven de 30 graden is, laat ik de groepswandeling niet door gaan ter bescherming van uw hond.  Dan schakel ik over op korte wandelingen in de omgeving van Uw huis ook in overleg met U.

 

Indien U niet 24 uur van te voren Uw gereserveerde uitlaatronde(n) afzegt ,zijn we genoodzaakt de kosten door te berekenen.

Hoe zit het met abonnements-- en betalings vormen?

Doorlopend Abonnement: U bent gegarandeerd van Uw vast afgesproken uitlaatmomenten ! Maandelijks krijgt U een factuur in de laatste week van de maand.  

 

Waar wandelen wij ?

Ik ga met Uw hond(en)  altijd naar de bossen van Dorst  alwaar Uw hond naar hartenlust kan snuffelen en ravotten! 

Particuliere aansprakelijkheid verzekering

U dient een PAV-verzekering te hebben waarbij huisdieren meeverzekerd zijn. De wet stelt dat U als hondenbaas, aansprakelijk bent voor Uw hond, ook indien U Uw hond aan een ander meegeeft. Mocht Uw hond schade veroorzaken aan andermans eigendommen of aan een persoon, dan dekt Uw PAV-verzekering dit. Een hondenuitlaatservice wordt voor de wet als oppas of als een houder beschouwd. Dit houdt in dat een hondenuitlaatservice tijdelijk toezicht heeft over de hond, maar nooit aansprakelijk is.